Cuba

Cuba

Things to do - general

 

 • Cuba este o țară insulară din nordul Americii Centrale, situată pe cea mai mare insulă din Antile (Cuba), Isla de la Juventud, și câteva arhipelaguri. La nord se află SUA și Bahamas, la vest — Mexic, la sud — Insulele Cayman și Jamaica, iar la sud-est — Haiti. Este cea mai mare insulă din Caraibe, fiind mărginită la nord de Strâmtoarea Florida și de Oceanul Atlantic de Nord, la nord-vest de Golful Mexic, la vest de Canalul Yucatan, la sud de Marea Caraibelor, iar la est de Strâmtoarea Windward.
 • Cuba ocupă întreaga insulă și alte insulițe învecinate (în total mai mult de 4.000), precum Isla de la Juventud, cunoscută și sub numele de Insula Pinilor. Excepție face Golful Guantanamo, o bază navală care a fost închiriată de Statele Unite ale Americii încă din 1903. Insula principală, La Isla Grande, este a 15-a ca mărime din lume, cu o lungime de circa 1.250 km și o lățime de la 35 la 145 km.
 • Relieful insulei este variat: câmpii întinse până la cele ușor vălurite, dealuri abrupte și munți, în principal, în partea de nord. Cel mai înalt vârf este Pico Real del Turquino (1.974 m). Clima este tropicală, îmblânzită de vânturi regulate. Există un sezon uscat din noiembrie până în aprilie și unul ploios din mai până în octombrie.
 • Cuba a fost descoperită de Cristofor Columb, la 28 octombrie 1492, în timpul primei călătorii spre Lumea Nouă, devenind prima colonie a Spaniei în America, se scrie în “Enciclopedia statelor lumii” (2005).

Varadero

 • Varadero este simbolul Cubei, una dintre cele mai frumoase statiuni ale insulei si cea mai mare, croita parca anume pentru turisti. Plaja lunga de 20 de kilometri, de pe malul Golfului Mexic, nisipurile albe, briza tropicala si apele linistite ofera fundalul perfect pentru relaxare. La fel cum se relaxau odinioara Al Capone si multi magnati americani.
 • Tot ceea ce ai de facut la Varadero este sa te bronzezi, sa te delectezi cu preparatele traditionale (pe care le gasesti in orice restaurant) sau sa te bucuri de o partida de golf. Iar seara, traieste viata din plin intr-unul din numeroasele baruri si restaurante.
 • Este o statiune care nu seamana aproape deloc cu celelalte statiuni cubaneze; foarte modern, orasul reprezinta destinatia preferata a turistilor straini. Stiai ca accesul localnicilor este interzis la Varadero?
 • Statiunea poate fi un adevarat nod de legatura pentru o serie de excursii interesante: pe insula Cayo Blanco (cu plaje ireale), in Santa Clara (unde vei gasi si mausoleul ridicat in cinstea lui Che Guevara), Trinidad (inscris in patrimoniul UNESCO), Cienfuegos (un oras cu puternice influente frantuzesti) sau Vinales (orasul in care poti sa vezi cu ochii tai intinderile de tutun si trestie de zahar, pesteri si peisaje nemaintalnite).
 • Pentru cei care cauta aventura, Varadero este echipat asa cum se cuvine unei statiuni la malul marii: se poate practica aproape orice sport acvatic, de la scuba diving la navigatie sau inot cu delfinii. Puteti juca golf in cadrul unui campionat organizat la Varadero Golf Club sau puteti face excursii pe jos la pestera Ambrosio.
 • Nu pleca din Varadero fara sa incerci aroma locala: cocktailul „gaurapo“, un amestec extrem de fericit de sirop de trestie de zahar, rom alb si gheata. Sau o ceasca de cafea cubaneza aromata si usor indulcita, servita de obicei in cescute mici, precum cele de espresso.

Havana

 • Havana, capitala Cubei, este un loc fascinant, unde spiritul revoluționar, salsa, trabucurile cubaneze și romul sunt la ele acasă. Culorile vii, plajele parcă rupte din pozele de prin reviste, muzica de neuitat și atmosfera veselă sunt doar câteva dintre lucrurile care ne fac să visăm continuu la Havana. Iar perioada în care să scriem despre Havana nu putea fi mai potrivită, având în vedere că în România toamna cea capricioasă își intră în drepturi, pe când în Havana este mai tot timpul cald și frumos. Haide, așadar, să visăm împreună la o vacanță cu mult soare, mare, istorie, cultură din Caraibe și muzică încântătoare. Frumosul oraș are ce să ne ofere!
cuba

cuba

Address 156, Cuba
Price from 990
Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live Detalii
Barcelo Solymar Arenas Blancas 4*

Barcelo Solymar Arenas Blancas 4*

Cuba
O destinatie de neuitat… Barcelo Solymar Arenas Blancas. VACANTA 7 – ALL INCLUSIVE  ...
Grand Memories Varadero 5*

Grand Memories Varadero 5*

Cuba
pret pe persona de la... 887
O destinatie de neuitat… Grand Memories Varadero VACANTA 11 ZILE / 9 NOPTI – ALL INCLUSI ...
Iberostar Belavista 5*

Iberostar Belavista 5*

Cuba
Iberostar Belavista 5* - Charter EVELOP PERIOADAFARA TAXETAXE AEROPRET FINAL Preturi 2017 ...
Iberostar Laguna Azul 5*

Iberostar Laguna Azul 5*

Cuba
O destinatie de neuitat… Iberostar Laguna Azul VACANTA 7 – ALL INCLUSIVE Iberostar Laguna Azul ...
Melia Marina Varadero 5*

Melia Marina Varadero 5*

Cuba
pret pe persona de la... 978
O destinatie de neuitat… Melia Marina Varadero VACANTA 11 ZILE / 9 NOPTI – ALL INCLUSIVE ...
Melia Peninsula Varadero 5*

Melia Peninsula Varadero 5*

Cuba
O destinatie de neuitat…Melia Peninsula Varadero Melia Peninsula Varadero 5* - Charter EVELOP ...
Melia Varadero 5*

Melia Varadero 5*

Cuba
pret pe persona de la... 1,028
O destinatie de neuitat… Hotel Melia Varadero. VACANTA 11 ZILE / 9 NOPTI – ALL INCLUSIVE   ...
Memories Varadero 4*

Memories Varadero 4*

Cuba
pret pe persona de la... 721
O destinatie de neuitat…  Memories Varadero. VACANTA 11 ZILE / 9 NOPTI – ALL INCLUSIVE   ...
Paradisus Princesa del Mar 5*

Paradisus Princesa del Mar 5*

Cuba
O destinatie de neuitat…Paradisus Princesa del Mar Paradisus Princesa de Mar 5* - Charter EVEL ...
Paradisus Varadero 5*

Paradisus Varadero 5*

Cuba
O destinatie exotica de neuitat…Paradisus Varadero Paradisus Varadero 5* - Charter EVELOP ...
Sol Sirenas Coral 4*

Sol Sirenas Coral 4*

Cuba
pret pe persona de la... 746
O destinatie de neuitat… Hotel Sirenas Coral. VACANTA 7 sau 9 NOPTI – ALL INCLUSIVE   SOL ...
Starfish Varadero 3*

Starfish Varadero 3*

Cuba
pret pe persona de la... 622
O destinatie de neuitat… Star Fish Varadero. VACANTA 11 ZILE / 9 NOPTI – ALL INCLUSIVE   ...
Sunbeach Varadero Hotel 3*

Sunbeach Varadero Hotel 3*

Cuba
Sunbeach 3* - Charter EVELOP PERIOADAFARA TAXETAXE AEROPRET FINAL Preturi 2017 - 2018SUPER ...
Tuxpan 4*

Tuxpan 4*

Cuba
Tuxpan 4* - Charter EVELOP PERIOADAFARA TAXETAXE AEROPRET FINAL Preturi 2017 - 2018SUPERIO ...

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Termeni si Conditii

CONDIȚII DE REZERVARE:

 • Pentru rezervare fermă, se va achita un avans de 30%, iar diferența cu minim 30 de zile înainte de data plecării.
 • Pentru rezervările cu mai puțin de 30 de zile înainte de plecare, contravaloarea serviciului se va achita integral.

ACTE NECESARE:

 • Pașaport valabil cel puțin 6 luni în momentul plecării.

OBSERVATII:

 • Tarifele pot varia în funcție de disponibilitatea locurilor la avion și la cazare.
 • Accesul în hotel se face începând cu ora 15:00,  ieșirea din hotel se face pâna în ora 10:00.
 • Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort.
 • Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel, solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăseasca teritoriul propriu.
 • Copiii sub 18 ani care călătoresc singuri sau doar cu unul dintre părinti, vor trebui să prezinte la vamă acordul parental al ambilor părinți sau al celui care nu-i insoțeste (dupa caz), obținut la notariat; în cazul în care adultul însoțitor nu este unul dintre părinți, acesta va prezenta la trecerea frontierei cazier judiciar.
 • Taxele de aeroport pot fi modificate de către compania aeriană în situația impunerii acestui lucru.
 • Turistul va incheia cu agenția  Contractul de prestari servicii turistice.
 • Agenția nu-și asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta.
 • În cazul în care turistul intârzie sau renunță la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenție privind rambursarea eventualelor despăgubiri.